BRÖD
Ingredienser till 1 bröd
25 gram jäst
4 dl vatten
2 tsk salt
2 tsk
1 msk brödsirap
1 dl grahamsmjöl
1,5 dl krossade linfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl vetekli
8-9 dl vetemjöl
Gör så här
Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Rör ner salt, brödsirap och därefter grahamsmjöl och linfrön. Arbeta i så mycket vetemjöl som behövs för att degen ska släppa bunken. Jäs i 45 minuter under bakduk. Arbeta ut degen på mjölat bakbord och forma till en limpa. Lägg degen i en smörad brödform (eller klädd i bakplåtspapper) och jäs i ytterligare 30 minuter. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över hela linfrön. Grädda i 225 graders värme i 30 minuter.
Jag bakade detta brödet igår och det blev jäättegott! Jag gjorde dock några ändringar då jag bara hade torrjäst och saknade några ingredienser. Receptet är taget från www.filibabba.blogg.se.
Frida