SOM NI HAR VÄNTAT! I ALLA FALL IDA...

KLADDKAKA

100 g smält margarin
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
eventuellt choklad

Vispa ägg och socker pösigt. Efter det blandar du mjölet, kakaon och vaniljsockret separat så att det blandas ordentligt. Rör sedan ner mjölblandningen långsamt i ägg- och sockerblandningen. OBS! Man måste röra långsamt, annar blir inte kakan kladdig! Häll i margarinet och rör ihop. Till sist tar man och hackar lagom stora bitar choklad och blandar i smeten. Det blir mycket godare så!

Sedan smöar och bröar man en form, häller i smeten och gräddar kladdkaka i mitten av ugnen i ca 18 min på 175 graders värme.



Frida




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0